Proiect: Criterii de performanta pe baza carora se face evaluarea managerilor de spitale
Proiect: Criterii de performanta pe baza carora se face evaluarea managerilor de spitale
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-criterii-de-performanta-pe-baza-carora-se-face-evaluarea-managerilor-de-spitale/
Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica, la sectiunea Transparenta Decizionala, Proiectul de Ordin privind criteriile de performanta pe baza carora se efectueaza evaluarea anuala a activitatii managerului spitalului public, in urma careia contractul de management poate fi prelungit sau poate inceta inainte de termen.
Criteriile de performanta sunt reprezentate de indicatori de management ai resurselor umane, indicatori de utilizare a serviciilor, indicatori economico-financiari si de calitate.
Proiectul de act normativ cuprinde o serie de noi masuri care vor introduse in cadrul indicatorilor de management.
“Astfel, in criteriile care vizeaza managementul resurselor umane va fi introdus un nou indicator care va reflecta gradul de ocupare cu personal specializat a serviciului/ compartimentului de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale.
Tot ca o noutate, in indicatorii de utilizare a serviciilor va fi introdus un indicator care va reflecta numarul spitalizarilor de zi raportat la numarul total de spitalizari.”, transmite Ministerul Sanatatii.
In ceea ce priveste indicatorii de calitate, MS precizeaza ca au fost introdusi indicatori care iau in calcul daca unitatea a fost sanctionata pe motive igienico- sanitare, dar si indicatori ce privesc rata de screening pentru germeni cu risc epidemic (Enterobacterii rezistente la carbapenem, Enterococi rezistenti la vancomicina, Enterobacterii producatoare de betalactamaze cu spectru extins) la pacientii internati in sectiile ATI, oncologie, hematologie, precum si realizarea anuala a unui studiu de prevalenta de moment a infectiilor nosocomiale si a consumului de antibiotice pe baza metodologiei elaborate de Institutul National de Sanatate Publica.
De asemenea, se va tine seama si de rata de conformitate cu administrarea unei doze unice de antibiotic in profilaxia antibiotica perioperatorie constatata la studiul de prevalenta de moment.
“Evaluarea anuala efectuata pe baza criteriilor de performanta se face prin raportare la indicatorii de performanta asumati prin contractul de management.”, mai precizeaza ministerul.
Etichete: criterii de performanta manageri, evaluare manageri spitale, management spitale publice, ministerul sanatatii
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii