Proiect Ministerul Sanatatii: Recunoasterea titlurilor de medic specialist eliberate de alte state

15/06/2017

Proiect Ministerul Sanatatii: Recunoasterea titlurilor de medic specialist eliberate de alte state

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-ministerul-sanatatii-recunoasterea-titlurilor-de-medic-specialist-eliberate-de-alte-state/

Un proiect pus in dezbatere publica prevede ca titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate de statele terte altele decat Australia, Canada, Israel, Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii, echivalente specialitatilor medicale clinice si paraclinice prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice, s-ar putea recunoaste ca si certificate de medic specialist eliberate de Ministerul Sanatatii.

Potrivit proiectului, una dintre conditiile recunoasterii este aceea ca formarea de medic specialist pentru care se solicita echivalarea s-a efectuat in conditii de studiu si practica medicala care asigura competenta profesionala a acestuia, cel putin similara cu competenta profesionala a medicilor pe plan national.

“Recunoasterea profesionala a titlurilor prevazute la alin. (1) se face de catre Ministerul Sanatatii, prin ordin al ministrului, dupa avizarea de catre Colegiul Medicilor din Romania a raportului Comisiei mixte formata din reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania si ai Comisiei de Specialitate a Ministerului Sanatatii. Recunoasterea profesionala a titlurilor prevazute la alin. (1) se face in baza unui raport intocmit de catre o comisie mixta constituita prin ordin al ministrului sanatatii”, se arata in proiectul pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In proiect se precizeaza ca titlurile de medic specialist dobandite in statele terte care nu au corespondent cu specialitati din Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala nu se supun procedurii de recunoastere.

In cazul in care nu sunt intrunite in totalitate criteriile de recunoastere o comisie mixta poate institui procedura unei probe de aptitudini profesionale care are ca scop evaluarea parcursului profesional teoretic si a abilitatilor practice ale solicitantului, relateaza si Agerpres.

Proba de aptitudini profesionale consta in sustinerea si promovarea a doua componente, teoretica si clinica sau practica in functie de specialitate, subiectele facand parte din tematica examenului de medic specialist aflata in vigoare.

Punctajul de promovare al fiecarei probe este de minimum 7.00. pe baza baremului intocmit de comisia de examinare. Proba de aptitudini profesionale se considera promovata daca la finalizarea examinarii solicitantul obtine minimum media 7.00.

Rezultatul probei de aptitudini profesionale se comunica in scris solicitantului de catre Comisie si Ministerului Sanatatii impreuna cu procesul verbal incheiat in acest scop.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: