Proiect Primaria Capitalei: Policlinica noua la Spitalul “Victor Babes”
Proiect Primaria Capitalei: Policlinica noua la Spitalul “Victor Babes”
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-primaria-capitalei-policlinica-noua-la-spitalul-victor-babes/
Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru construirea unui ambulator la Spitalul de boli infectioase si tropicale “Victor Babes”.
Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de joi. Primarul general, Gabriela Firea, a pledat pentru aceasta initiativa.
“La Spitalul de boli infectioase si tropicale ‘Victor Babes’ este o aglomeratie sufocanta. Exista doar posibilitatea de a te trata in spital. Nu avem pana acum o sectie de ambulator, deci o policlinica, ceea ce este destul de grav, pentru ca pacienti cu forme usoare si, sa spunem, nepericuloase ale unor afectiuni pot sa intre in contact cu bolnavi care au o stare mai dificila, mai grava. Va propun sa aprobam indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate, pentru construirea unui ambulator, deci a unei policlinici, la Spitalul de boli infectioase si tropicale ‘Victor Babes’. Vom avea, practic, 16 cabinete, vom avea sala de asteptare separata. De asemenea, vor fi locatii speciale si pentru copii. In maximum noua luni de zile ne propunem sa realizam acest ambulator, iar suma nu este una foarte mare: 1,6 milioane euro”, a explicat primarul general, conform Agerpres.
Potrivit proiectului de hotarare adoptat, realizarea cladirii va genera o suprafata construita propusa de 555 mp si o suprafata desfasurata propusa de 1.121 mp, cu regim de inaltime P+1E.
“Cladirea propusa va fi utilizata ca spatiu pentru policlinica Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr.Victor Babes, adapostind spatii de tratament de scurta durata, cabinete de consultatie pentru specialitatile prevazute in tema de proiectare, sali de primire pacienti, spatii de circulatie si evacuare adaptate persoanelor cu dizabilitati, spatii pentru personal, depozitari si spatii tehnice”, releva sursa citata.
Conform Agerpres, proiectul presupune realizarea unei unitati spitalicesti cu 16 cabinete de consultatii, trei saloane spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii, doua sali de asteptare si functiunile anexe, precum si zona de zi personal, vestiare sau camera pentru depozitare.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii