Proiect: Toti furnizorii de servicii medicale care presteaza servicii de vaccinare, obligati sa se inregistreze in RENV
Proiect: Toti furnizorii de servicii medicale care presteaza servicii de vaccinare, obligati sa se inregistreze in RENV
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-toti-furnizorii-de-servicii-medicale-care-presteaza-servicii-de-vaccinare-obligati-sa-se-inregistreze-in-renv/
Potrivit unui proiect de hotarare privind aprobarea metodologiei de raportare si a circuitului informational in RENV, aflat in dezbatere publica, toti furnizorii de servicii medicale care presteaza servicii de vaccinare in cadrul sistemului public sau privat, vor fi obligati sa se inregistreze in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV).
Schimbari preconizate:
Asigurarea cadrului legislativ pentru noua metodologie de raportare on-line in Registrul unic de vaccinari si optimizarea raportarii vaccinarilor de catre toti furnizorii de servicii medicale.
Asigurarea cadrului legislativ pentru noua metodologie de raportare on-line in Registrul unic de vaccinari, si optimizarea raportarii vaccinarilor de catre toti furnizorii de servicii medicale.
Conform notei de fundamentare a proiectului, se are in vedere ca:
• toti furnizorii de servicii medicale care presteaza servicii de vaccinare indiferent de forma de organizare a asistentei medicale, in cadrul sistemului public sau privat, si indiferent de casa de asigurari sociale de sanatate cu care au incheiat contract de furnizare de servicii medicale, aflati in subordinea Ministerului Sanatatii sau a altor ministere si institutii cu retea sanitara proprie, sunt obligati sa se inregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV).
• toti furnizorii de servicii medicale prevazuti mai sus au obligatia de a asigura vaccinarea corecta a copiilor in conformitate cu prevederile OMS nr. 1234 / 2011 si de a introduce in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) datele privind vaccinarile efectuate pentru toti copiii vaccinati, inscrisi pe listele proprii, precum si a celor care au varsta maxima recomandata in Calendarul National de Vaccinare. Neintroducerea acestora se va sanctiona conform legislatiei in vigoare.
• medicii de familie au obligativitatea de a introduce in Registrul Electronic National de Vaccinari datele privind vaccinarile efectuate de ceilalti furnizori de servicii medicale in baza dovezilor de vaccinare.
• toti furnizorii de servicii medicale din Romania, cu exceptia medicilor din maternitati au obligativitatea de a elibera o dovada de vaccinare cuprinzand datele aferente fiecarei vaccinari efectuate.
• furnizorii de servicii care refuza eliberarea dovezilor de vaccinare, respectiv introducerea vaccinarilor in Registrul Electronic National de Vaccinari vor fi sanctionati conform legislatiei in vigoare.
• medicii din maternitati si din cabinetele medicale vor actualiza permanent baza de date a Registrului Electronic National de Vaccinari, introducand datele aferente fiecarei vaccinari in maxim 7 zile de la administrare si cel tarziu pana in ultima zi a lunii calendaristice.
Proiectul se afla in dezbatere publica, in sectiunea Transparenta decizionala de pe site-ul Ministerului Sanatatii.
Etichete: servicii vaccinare, raportari vaccinare, registrul electronic national de vaccinari
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii