Propuneri modificare Contract Cadru 2016 – 2017
Propuneri modificare Contract Cadru 2016 – 2017
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propuneri-modificare-contract-cadru-2016-2017/
In propunerile de modificari ale Contractului Cadru pentru anul 2016-2017 sustinem pozitia asociatiilor de medici de familie in general.
In ce priveste contractul cadru 2016-2017 avand in vedere ca a fost timpul scurt si expertiza noastra e limitata acesta e rezumatul:
- Finantarea din FNUASS doar pentru asigurati, restul sa fie asigurati de guvernul Romaniei sau oricine altcineva
- Elaborarea normelor impreuna cu reprezentantii asiguratilor avand in vedere ca ei sunt principalii beneficiari cat si contributori.
- Excluderea ordinelor de presedinte CNAS pentru aprobaarea normelor si aprobarea lucrurilor esentiale cu hotararea CA. Practic reducerea influentei politice la nivel CNAS
- am propus excluderea de la finantare a asistentei medicale de urgenta de la finantarea prin CNAS la toate nivelurile (medicina primara, ambulator, spital) si finatarea ei de la Ministerul sanatatii
- Impartirea responsabilitatilor in echipa manageriala a spitalelor prin reducerea responsabilitatii Managerului si cresterea responsabilitatii directorului medical si a sefilor de sectie
- Am propus ca decontate prin CNAS nu pot sa fie sub costurile directe influentate de medicul curant si seful de sectie
- Abrogarea pachetului minimal si transferarea acestei responsabilitati Guvernului Romaniei.
- Am propus scoaterea transportului pacientilor critici din spitalele publice exclusiv cu mijloacele MAI sau Ambulanta. Orice pacient se transporta cu ce avem si Casa plateste daca mijlocul de transport este acreditat.
- Scoaterea limitelor la contractare si alte chitibusuri. Un fel de liberalizare treptata din cauza ca nici legea nu permite prea mult spatiu de manevra.
Foarte important de mentionat ca principiul solidaritatii se aplica pentru asigurati prin faptul ca indiferent de contributia in suma absoluta, orice pacient are dreptul la tratament egal cu toata lumea. Totodata respectam ideea de stat social, tocmai prin plata serviciilor de sanatate pentru pacientii neasigurati de la bugetul de stat la care avem aceiasi contributori ca la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, persoanele care muncesc in Romania. Dar consideram un abuz mutarea poverii si a intregii responsabilitati a societatii acestui stat social, exclusiv asupra persoanelor fizice care muncesc in Romania.
Dr. Mihai Negrea- Alianta Medicilor
Mai multe amanunte, AICI.
Citeste si Contractul-cadru 2016-2017 – Dezbatere Online!
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii