Protest in Sanatate: Dialog intre sindicate si Ministerul Sanatatii
Protest in Sanatate: Dialog intre sindicate si Ministerul Sanatatii
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-in-sanatate-dialog-intre-sindicate-si-ministerul-sanatatii/
Ministerul Sanatatii continua dialogul cu sindicatele si potrivit reprezentantilor institutiei, va face toate eforturile de a raspunde revendicarilor si a sustine punctele de vedere ale acestora.
“Organizatiile sindicale din domeniu au un calendar de proteste pe care il urmeaza. Noi, Ministerul Sanatatii, continuam dialogul cu toate organizatiile sindicale, fie ca este vorba despre organizatiile medicilor sau cele ale asistentilor, ca de exemplu SANITAS. Vom avea intalniri in continuare. Din punct de vedere al Ministerului Sanatatii vom face toate eforturile de a raspunde revendicarilor si a sustine punctele de vedere ale personalului medical”, a afirmat Oana Grigore, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii, conform Agerpres.
Tot ea a mai precizat ca ministerul face un studiu de impact in ceea ce priveste plata garzilor in unitatile sanitare.
“In ceea ce priveste revendicarile personalului, este vorba de legea salarizarii care se discuta in aceasta perioada si nu se discuta in cadrul MS, se discuta in cadrul Guvernului. In ceea ce priveste plata si organizarea garzilor in unitatile sanitare, MS a inceput un studiu de impact pentru a putea sa raspundem acestei solicitari a cadrelor medicale”, a mai spus Grigore, citata tot de Agerpres.
Sindicalistii au mai anuntat, conform sursei citate, ca intre 11 si 17 aprilie se va organiza o greva de avertisment, cu incetarea activitatii timp de doua ore, iar in 18 aprilie greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate si a urgentelor.
Reamintim ca joi, 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, sindicatele din sanatate picheteaza sediul Ministerului Sanatatii.
Solicitarile protestatorilor prevad aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara si in sanatate in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1.250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat; respectarea normei de munca si a timpului de munca si de repaus pentru toate categoriile de personal din Sanatate, prin reducerea pana la eliminare a deficitului de personal; asigurarea in regim gratuit si prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat in sistemul de sanatate si cresterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator si medicina de familie.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii