Rata infectiilor cu virus gripal este una la care nici specialistii nu s-au asteptat

29/01/2019
Rata infectiilor cu virus gripal este una la care nici specialistii nu s-au asteptat

Rata infectiilor cu virus gripal este una la care nici specialistii nu s-au asteptat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rata-infectiilor-cu-virus-gripal-este-una-la-care-nici-specialistii-nu-s-au-asteptat/

Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ‘Matei Bals’ din Capitala spune ca in acest an, rata infectiilor cu virus gripal este una la care specialistii nu s-au asteptat.

“Virusurile gripale sunt niste virusuri parsive. Ele, in fiecare an, isi schimba structura cate un pic. Nu prea stim exact in care parte a genomului isi schimba structura. Semnalul pe care il avem in momentul de fata cu aceste decese care au aparut la unele persoane ce nu aveau boli asociate ne pune un pic pe ganduri. Asta nu inseamna ca pana in momentul in care nu avem certitudini din punct de vedere genomic putem sa spunem ca este un virus mai agresiv sau mai putin agresiv, insa rata infectiilor intr-adevar este una la care nu ne-am asteptat”, a declarat dr. Adrian Streinu Cercel potrivit Agerpres.

El a spus ca, de vineri de la pranz si pana luni dimineata, la Institutul ‘Matei Bals’ s-au prezentat 1.077 de pacienti, dintre care 511 au fost in contextul gripei.

“De vineri de la pranz pana luni dimineata, la Bals s-au prezentat 1.077 de pacienti, dintre care 511 au fost cu gripa. Ca este epidemie, ca nu este epidemie ma intereseaza mai putin. Eu trebuie sa ii asist, sa ii diagnostichez, sa ii tratez si daca pot sa ii fac bine. S-au luat masuri in spitalele care erau predispuse pentru acest lucru, cum sunt spitalele de boli infectioase, cum sunt cardiologiile, masuri de restrictionare a circulatiei pacientilor. Aici lumea ar trebui sa inteleaga ca nu este bine sa te duci cu catelul si purcelul la spital. Daca ai o problema, merge o singura persoana, nu sta cinci ore ci sta cinci minute, dupa care paraseste incinta spitalului respectiv. Asa ar trebui sa fie tot timpul regula. Daca o persoana vine la spital nu vine sa stea cu apartinatorii, vine sa se diagnosticheze, sa fie asistata de doctori si asistenta, sa primeasca o terapie corespunzatoare si, daca se poate, sa se faca bine”, a mai spus medicul conform sursei mentionate.

De asemenea, tot el a mai afirmat ca in cazul in care s-ar declara epidemie de gripa in Romania, una dintre masurile care ar putea fi luate la spitalul pe care il conduce este aceea de a aduce medici rezidenti astfel incat sa poata fi sustinute liniile de garda.

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Lili says:

    Bietii rezidenti!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: