Rata mortalitatii la copii prin boli respiratorii acute cu mult peste media UE
Rata mortalitatii la copii prin boli respiratorii acute cu mult peste media UE
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rata-mortalitatii-la-copii-prin-boli-respiratorii-acute-cu-mult-peste-media-ue/
Rata mortalitatii prin afectiuni acute respiratorii, pneumonie si influenza la copiii sub cinci ani este de 15 ori mai mare fata de media Uniunii Europene. Una din bolile respiratorii cu cifre ingrijoratoare in Romania este si astmul bronsic, care afecteaza peste 2 milioane de pacienti.
Automedicatia afecteaza direct tratamentul in bolile respiratorii
Intr-un interviu acordat pentru FormareMedicala, prof.dr. Ioana Anca, UMF Carol Davila, Bucuresti a atras atentia asupra riscurilor majore care exista in Romania la pacientii cu afectiuni respiratorii care nu merg la medic si prefera sa se trateze singuri.
Abuzul de medicamente luate fara prescriptie medicala determina o realitate periculoasa, si anume aparitia rezistentei bacteriene.
Pe de alta parte, prof. dr. Ioana Anca a precizat riscurile care apar in momentul in care medicii nu diferentiaza o infectie respiratorie virala de una bacteriana. In cazul copiilor sanatosi a caror boala debuteaza cu febra, sansele ca afectiunea sa fie virala sunt de 80%, cu toate acestea in multe cazuri tratamentul este dat pentru viroza bacteriana.
Patologia respiratorie acuta si dispozitivele inhalatorii la Conferinta Nationala de Medicina Familiei
In cadrul Conferintei Nationale de Medicina Familiei din perioada 26-29 martie 2014, prof.dr. Ioana Anca va prezenta medicilor de familie patologia respiratorie acuta si cum anume trebuie investigata si tratata.
Pe de alta parte, dr. Roxana Nemes, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” va explica in conferinta adresata medicilor de familie in ce consta rolul critic al dispozitivului inhalator in tratamentul bolilor respiratorii.
In sesiunea de probleme respiratori se va lansa al doilea grup de excelenta al SNMF, in parteneriat cu CNSMF. In acelasi timp, se va discuta si despre Campania Quit&Win a Institutului de Sanatate Publica.
Pentru a lua parte la dezbaterile pe probleme respiratorii ale celor mai importanti specialisti in domeniu dar si pe alte afectiuni frecvente la cabinetul medicului de familie, participati la Conferinta Nationala de Medicina Familiei. Pentru a va inscrie la conferinta, click aici.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii