Recunoastere internationala pentru Centrul de Simulare si Abilitati Practice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures

04/07/2018
Recunoastere internationala pentru Centrul de Simulare si Abilitati Practice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures

Recunoastere internationala pentru Centrul de Simulare si Abilitati Practice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recunoastere-internationala-pentru-centrul-de-simulare-si-abilitati-practice-din-cadrul-universitatii-de-medicina-si-farmacie-targu-mures/

ceremonie-acreditare-umg-targu-mures

Centrul de Simulare si Abilitati Practice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost acreditat de catre Societatea Europeana de Simulare in Domeniul Medicinei (SESAM) ca centru de pregatire in simularea medicala, in perioada 2018-2022, acesta fiind primul si singurul centru acreditat international din Romania.

Ceremonia de acreditare a avut loc cu prilejul reuniunii anuale SESAM din Bilbao, Spania, care s-a desfasurat in perioada 27-29 iunie 2018. La eveniment a participat conf. dr. Szederjesi Janos, coordonatorul Centrului de Simulare si Abilitati Practice, caruia i-a fost inmanata distinctia de acreditare, in prezenta conducerii SESAM si a invitatilor, se precizeaza intr-un comunicat al UMF Targu Mures.

Potrivit aceleiasi surse, in luna decembrie 2017, o echipa de auditori SESAM a vizitat Centrul de Simulare si Abilitati Practice, prilej cu care au fost evaluate activitatile curriculare si extracurriculare, procedurile efectuate in cadrul Centrului, precum si infrastructura didactica si de cercetare, specialistii concluzionand ca sunt respectate toate criteriile si principiile de acreditare. Astfel, Centrul a primit statutul de acreditare SESAM pentru o perioada de patru ani.

Centrul de Simulare si Abilitati Practice din cadrul UMF Tirgu Mures a fost infiintat in anul 2012 la initiativa rectorului UMF Targu Mures, prof. dr. Leonard Azamfirei, si este organizat in trei departmente: „Basic Skills”, „Medical Simulation”, si „Pacient standardizat”.

De-a lungul timpului au fost instruiti peste 17.000 de studenti, Centrul fiind considerat cel mai modern centru de simulare in medicina din tara. In cadrul acestuia isi desfasoara activitatea disciplina de Simulare aplicata in medicina, condusa de conf. dr. Cosmin Moldovan.

Activitatea Centrului de Simulare si Abilitati Practice a fost sustinuta si prin proiecte menite sa creeze noi oportunitati de invatare pentru studenti pentru dezvoltarea abilitatilor practice folosind simulatoare medicale. De asemenea, in anul 2015, s-a infiintat la Targu Mures, cu prilejul primei editii a Congresului National de Simulare Medicala MEDISIM, si Societatea Romana de Simulare Aplicata in Medicina, prima organizatie de acest fel din Romania.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: