Registrul National Unic al Pacientilor Arsi, infiintat de Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’
Registrul National Unic al Pacientilor Arsi, infiintat de Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/registrul-national-unic-al-pacientilor-arsi-infiintat-de-spitalul-grigore-alexandrescu/
Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ a infiintat Registrul National Unic al Pacientilor Arsi, care va cuprinde date precum numarul arsurilor inregistrate la copii si adulti, locurile unde sunt tratate si etiologia acestora.
Potrivit medicilor de aici, in Registrul National Unic al Pacientilor Arsi vor fi inregistrati pacientii cu arsuri grave, astfel incat medicii de specialitate sa aiba acces la dosarul si istoricul acestora, relateaza Agerpres.
Prof. dr. Dan Mircea Enescu, reprezentantul unitatii medicale, a atras atentia ca este nevoie de aprobarea Ministerului Sanatatii pentru implementarea Registrului National Unic al Pacientilor Arsi si ca sunt prea putine locuri la nivel national pentru tratarea persoanelor arse.
Totodata, el a anuntat ca se lucreaza la o noua banca de piele care trebuie sa fie nationala sau regionala si a subliniat ar fi de ajuns o banca de tesuturi, care sa aiba piele in componenta sa.
Potrivit sursei citate, anual, in Romania, peste 10.000 de copii sufera arsuri care necesita asistenta medicala de urgenta, potrivit estimarilor medicilor de la aceasta clinica. Aproximativ 100 de copii si tineri ajung in fiecare an in situatii critice, care necesita luni sau chiar ani de internare, pentru tratament si recuperare.
Medicul a mai anuntat ca a coordonat o campanie de constientizare privind arsurile la copii, care a fost derulata de Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului ‘Grigore Alexandrescu’.
In cadrul campaniei au fost create si distribuite materiale precum brosuri, flyere, o carte de benzi desenate educative, o revista pentru adolescenti, povesti audio, un documentar, precum si tutoriale video de prim-ajutor pentru a-i ajuta pe parinti sa isi protejeze copiii de arsuri sau sa intervina in eventualitatea unei arsuri si ca acestea pot fi consultate si descarcate gratuit de pe site-ul oficial al campaniei, www.stop-arsuri.ro, mai relateaza sursa citata.
De asemenea, Dan Mircea Enescu a mentionat ca vor fi trimise carti unui numar de 3.000 de medici de familie si ca o campanie se deruleaza si pe retelele de socializare.
Peste 700 de familii defavorizate au beneficiat gratuit de truse de prim ajutor in caz de arsura si de instruire din partea personalului medical cu privire la acordarea primului ajutor, iar peste 100 de copii cu arsuri grave au primit gratuit echipamente compresive, unguente si tratament pentru reducerea cicatricilor.
In 20 de localitati din mediul rural s-au desfasurat activitati de preventie, ca au fost sustinute cursuri de prim ajutor in scoli din tara, iar 3.000 de medici de familie din zone cu acces redus la instruire au fost informati privind abordarea corecta a arsurilor. Activitatile s-au derulat in cadrul unui proiect derulat de Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului ‘Grigore Alexandrescu’, in colaborare cu Academia de Stiinte Medicale si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor.
Etichete: registru national pacienti arsi, spitalul grigore alexandrescu
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii