Reguli de desfasurare a activitatii in unitatile sanitare non-Covid, dupa ridicarea starii de urgenta

11/05/2020
Reguli de desfasurare a activitatii in unitatile sanitare non-Covid, dupa ridicarea starii de urgenta

Reguli de desfasurare a activitatii in unitatile sanitare non-Covid, dupa ridicarea starii de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reguli-de-desfasurare-a-activitatii-in-unitatile-sanitare-non-covid-dupa-ridicarea-starii-de-urgenta/

Institutul National de Sanatate Publica a publicat un set de recomandari de sanatate publica pentru masuri specifice ce vor fi dispuse de institutiile competente privind reluarea activitatii in domenii specifice dupa incetarea starii de urgenta.

In documentul aflat in dezbatere publica, se mentioneaza si un set de reguli de organizare si desfasurare a activitatilor in unitatile sanitare non-COVID

Astfel, potrivit sursei citate, in acordarea asistentei medicale de specialitate pacientilor care se prezinta la spitale se va incerca, pe cat posibil, evitarea internarii si efectuarea tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu.

Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 in Romania, toti pacientii care se interneaza trebuie considerati ca fiind potential infectati, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protectiei la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului INSP.

La prezentarea in spital se va realiza triajul tuturor persoanelor si in functie de simptomatologia prezentata, cazurile suspecte vor fi internate in zone speciale de izolare (zone tampon), urmand a fi testate prin RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 (conform recomandarilor INSP).

Pacientii suspecti (care poarta obligatoriu masca) vor fi preluati de la triaj si condusi in zona tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat fata de restul bolnavilor.

Daca numarul pacientilor nu permite internarea lor singuri in salon, acestia pot fi internati cate doi intr-un salon, insa cu respectarea unei distante de minim 2 metri intre acestia.

Pacientii vor purta masca pe toata perioada internarii in zona tampon.
Personalul medical din zona tampon va fi echipat corespunzator (halat de unica folosinta peste uniforma de spital, manusi, boneta, masca).

Se recolteaza probe conform procedurii privind prelevarea si transportul probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu SARS-CoV-2 si se trimit la Laboratorul Analize Medicale, impreuna cu Formularul de insotire probe recoltate.

In cazul pacientilor internati in zona tampon, avand rezultat pozitiv, medicul curant/de garda suna la 112 si pacientul va fi transferat la cel mai apropiat spital dedicat managementului pacientilor infectati COVID-19 conform reglementarilor legale in vigoare.

Salonul va fi dezinfectat inainte de internarea urmatorului pacient.

Persoanele prezentate si care in urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate in sectiile aferente patologiei prezentate cu asigurarea unei distante de minim 2 metri intre pacienti.

Fiecare unitate sanitara cu paturi are obligatia de a-si revizui circuitele functionale si procedurile de lucru conformitate cu principiile generale prezentate mai sus.

Etichete: internare spital, preventie covid-19, testare covid-19, asistente medicala pacienti, masuri relaxare, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: