Romania va avea, dupa 20 de ani de reforma, un program de investitii in cabinetele de medicina familiei

02/04/2019
Romania va avea, dupa 20 de ani de reforma, un program de investitii in cabinetele de medicina familiei

Romania va avea, dupa 20 de ani de reforma, un program de investitii in cabinetele de medicina familiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-avea-dupa-20-de-ani-de-reforma-un-program-de-investitii-in-cabinetele-de-medicina-familiei/

Asociatia medicilor de familie Bucuresti-Ilfov (AMFB) a organizat joi, 28.03.2019, o dezbatere privind misiunea, evolutia si perspectivele asigurarilor de sanatate din Romania in cadrul Conferintei de medicina familiei cu participare internationala “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” din 28 – 31 martie 2019, dezbatere prilejuita de cei douazeci de ani de functionare a Casei nationale de asigurari sociale de sanatate si a caselor judetene.

Potrivit unui comunicat de presa al AMFB, scopul dezbaterii a fost sa aduca impreuna personalitati care fac sau au facut parte din echipele de conducere ale CNAS si MS, reprezentanti ai pacientilor si practicieni care sa traseze liniile posibile de evolutie ale sistemului public de asigurari, evitand pe cat posibil neintelegerile mutuale si greselile trecute. Schitarea unei perspective coerente de viitor este cel mai bun mod de a aniversa cei douazeci de ani de asigurari de sanatate in Romania.

“Obiectivul nostru ca medici de familie este sa asiguram la nivele tot mai inalte de competenta si performanta starea de sanatate a populatiei, respectiv integrarea ingrijirilor si ghidarea pacientilor in cazul bolii. Invitatii la dezbatere (de la ministri pana la medici cu experienta, reprezentanti ai pacientilor si consultanti independenti) au acoperit aceste subiecte cu competenta si sinceritate. Romania va avea in sfarsit, dupa 20 de ani de reforma, un program de investitii in cabinetele de medicina familiei. Va fi finantat printr-un program al Bancii Mondiale in valoare de 800 milione de euro care va demara in luna august 2019”, se arata in comunicat.

Astfel, saptamana viitoare urmeaza discutii la Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii la invitatia celor doi ministri aflati la dezbatere, cu o parte din reprezentantii organizatiilor medicilor de familie.

Programul de investitii va contribui la implementarea master planurilor regionale din Sanatate dezvoltate in anul 2016 si aprobate prin Ordinul MS nr 1376/2016 pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sanatate, a Strategiei Nationale de Sanatate pentru perioada 2014-2020 aprobata prin HG 1028/2014 si a Strategiei de dezvoltare a asistentei medicale primare 2012-2020 dezvoltata pentru Ministerul Sanatatii printr-un program al Bancii Mondiale in anul 2012.

“Pentru a avea un sistem sanitar care sa functioneze eficient si in folosul pacientului e nevoie sa se tina cont de
experienta ultimilor douazeci de ani, pentru a intari ceea ce e bine, pentru a corecta greselile. Un sistem sanitar “sanatos” are la baza o medicina de familie puternica, dezvoltata, care sa poata fi fundatia solida a piramidei acestui sistem”, mai scrie in comunicatul dat publicitatii de AMFB.

Etichete: asociatia medicilor de familie bucuresti-ilfov, cnas, dezbatere, medicina familiei

 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Gavriș Daniel says:

    Vrăjeală! Campanie electorală!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: