S-a confirmat! Nu se stie cu exactitate cati medici sunt in Romania si nici cati sunt plecati

08/05/2017

S-a confirmat! Nu se stie cu exactitate cati medici sunt in Romania si nici cati sunt plecati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-confirmat-nu-se-stie-cu-exactitate-cati-medici-sunt-in-romania-si-nici-cati-sunt-plecati/

Romania se confrunta cu o criza a medicilor, iar in acest context, mai grav este ca autoritatile nici macar nu stiu cati medici profeseaza in Romania.

Acest lucru este confirmat si de actualul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, care pentru a remedia acest lucru, a anuntat ca a infiintat un Centru de Resurse Umane.

 Totusi, in privinta numarului medicilor plecati sa-si exerseze profesia in alte tari, el a precizat este vorba de aproximativ 12.000.

Invitat la o emisiunea de la un post de televiziune, ministrul Sanatatii a fost intrebat, printre altele, si cati medici sunt in Romania.

“Depinde, cifre exacte nu am in momentul de fata, insa cei mai multi sunt medicii de familie, daca vorbim de specialitati, sunt pediatri care in momentul de fata sunt destul de putini, sunt chirurgi, sunt medici de medicina interna. Noi am infiintat un Centru National de Resurse Umane, care a pornit o inventariere a necesarului si a personalului medical. Practic, medicii nu sunt platiti de Ministerul Sanatatii, nu sunt in evidenta noastra. Nu avem la momentul de fata o evidenta la nivelul Ministerului Sanatatii cu toti medicii, tocmai acesta este motivul pentru care am creat acest Centru de Resurse Umane, care doreste sa inventarieze nu numai resursele din sistem, dar sa inventarieze si problemele din sistem. La Colegiul Medicilor sunt inscrisi toti medicii cu dreptul la libera practica, iar Casa Nationala de Asigurari are informatii cu privire la medicii care este in contract”, a precizat ministrul la Digi24.

“Romania este confruntata cu o criza a medicilor si mai ales in orasele care nu sunt centre universitare, in orasele mici, in spitalele mici avem probleme. Cele mai mari probleme le avem pe zona de anestezie-terapie intensiva. Chiar in apropiere de Bucuresti, la 100 km de Bucuresti exista spitale care sunt in imposibilitatea de a asigura linii de garda. Solutia este de a-i aduce in tara, a-i pastra in tara, dar in acelasi timp de a elabora politici foarte clare de formare”, a mai precizat Florian Bodog conform sursei mentionate.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: