“Salutam decizia Guvernului Romaniei de a aproba Strategia Nationala de Control a Tuberculozei in Romania 2015-2020”

26/02/2015

“Salutam decizia Guvernului Romaniei de a aproba Strategia Nationala de Control a Tuberculozei in Romania 2015-2020”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/salutam-decizia-guvernului-romaniei-de-aproba-strategia-nationala-de-control-tuberculozei-romania-2015-2020/

Planul National de Prevenire si Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente in RomaniaIn Romania, in fiecare an tuberculoza ucide 1.100 de persoane si afecteaza alte 16.000, majoritatea din randul populatiei tinere si active.

Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta (ASPTMR) saluta aprobarea Strategiei Nationale de Control a Tuberculozei in Romania 2015-2020.

“Aceasta strategie este un punct de plecare important in lupta cu tuberculoza. Sper din tot sufletul ca Startegia nu va ramane doar un document aprobat de Guvern, ci va fi implementata si Romania va reusi sa limiteze numarul imbolnavirilor de tuberculoza. Este abordata ambitios si tuberculoza multidrog rezistenta (TB MDR), care este de fapt adevarata problema, in acest moment rata de vindecare a acestor cazuri fiind doar 20%. Strategia isi propune ca pana in 2020 rata de vindecare a TB MDR in Romania sa ajunga la 75% , adica sa atinga rata de vindecare din tarile vestice. Este primul document, la intocmirea caruia au participat reprezentanti ai pacientilor, ASPTMR facand parte din grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei. Le multumesc colegilor din grupul de lucru si nu imi ramane decat sa sper ca bugetul Strategiei va fi asigurat si nu va ramane decat un document ambitios si frumos intocmit”, a declarat Stefan Radut, vicepresedintele ASPTMR.

Guvernul a aprobat, prin Hotarare, Strategia Nationala de Control a Tuberculozei in Romania pentru perioada 2015-2020.

Actul normativ are ca scop reducerea incidentei si mortalitatii provocate de tuberculoza, prin asigurarea serviciilor de prevenire, depistare, diagnosticare, tratare si cresterea aderentei la tratament, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: