Se solicita ca medicii scolari sa elibereze bilete de trimitere gratuite catre alti specialisti

02/08/2019
Se solicita ca medicii scolari sa elibereze bilete de trimitere gratuite catre alti specialisti

Se solicita ca medicii scolari sa elibereze bilete de trimitere gratuite catre alti specialisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-solicita-ca-medicii-scolari-sa-elibereze-bilete-de-trimitere-gratuite-catre-alti-specialisti/

Conducerea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Ablachim Turkes impreuna cu cea Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, pledeaza pentru dreptul medicilor scolari de a elibera bilete de trimitere gratuite catre alti medici specialisti.

“Reteaua de medicina scolara din Bucuresti este un model de bune practici pentru toata Romania. Acest lucru este recunoscut de Societatea Medicilor de Medicina Scolara din Romania, alaturi de care (…) solicitam dreptul medicilor scolari de a elibera bilete de trimitere gratuite catre specialisti pentru copiii din scoli, cu atat mai mult cu cat medicilor scolari le revin dreptul si atributiile de a consulta in fiecare an copiii din gradinite, scoli si licee. Acest demers a fost sprijinit si de Colegiul Medicilor din Bucuresti si petitiile noastre au fost inregistrate si la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, si la Casa Nationala de Asigurari, si la Ministerul Sanatatii. Sper ca demersurile vor avea succes”, a declarat Ablachim Turkes, directorul general adjunct medical ASSMB, potrivit Agerpres.

Reprezentantul asociatiilor de parinti spune ca in acest fel s-ar economisi timp, deoarece nu ar mai fi necesara obtinerea acestor trimiteri de la medicul de familie.

Continut educational:

“Asta primavara, impreuna cu doamna director, am facut demersuri catre Ministerul Sanatatii, astfel incat medicii de medicina scolara sa poata sa faca acel lucru pe care il poate si medicul de familie: sa faca trimiteri catre specialisti. Astept inca raspuns de la Ministerul Sanatatii. Mie mi se pare normal: sunt tot medici, sunt specialisti, pot sa faca acest lucru conform legii (…) si ne-ar usura si noua si timpul, si munca pe care am face-o, stand cu orele pe la cabinetele medicilor de familie pentru a obtine o trimitere”, a precizat Eugen Ilea, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, conform sursei citate.

In municipiul Bucuresti exista 440 de cabinete medicale scolare, 142 de cabinete stomatologice in scoli, noua cabinete medicale universitare si 13 cabinete stomatologie universitare.

Etichete: medici scolari, cabinete scolare bucuresti, medicina scolara, bilete de trimitere medic scolar

autor

Autor: Adriana Pavel

11 Comentarii

  1. Lasa-ma! says:

    Suntem supranormati (cam vreo 10 institutii de invatamant de persoana), ce sa mai umblam si cu imprimanta si lap topul dupa noi in 10 institutii?

  2. Lucia radu says:

    Medicii si ad.din cabinete școlare sint platiti de min.sanatatii,eronat spus de învățămînt ,noi sîntem personal contractual care ar trebui să ținem cont de atribuțiile scrise de min.sanatatii.

  3. Adriana says:

    Moraru medicii scolari nu doresc sa-si faca liste de pacienți 0-18 ani, doresc sa-si poata finaliza munca de medic pe nivelul lui de pregatire si competenta ca medic. Nu este normal ca la examenele medicale periodice si de bilant sau cu ocazia altor examinare medicale profilactice sa descoperi cazuri noi de îmbolnăvire si sa nu poti trimite pacientul pentru investigatii, diagnosticare completa la medicii de alta specialitate. Nu fura nimeni pacienții medicului de familie, dar nici nu e normal să se pierda vremea si sa se plimbe pacienții între servicii similare ca nivel de competenta. Aceasta inseamna încărcare inutila de servicii si costuri. As mai întreba acei medici de familie atat de vehementi, cum isi urmăresc ei pacienții care sunt in internate scolare/in gazde în alte localitati si ce fel de servicii la ofera acestora?! Medicii scolari nu au atacat niciodata calitatea serviciilor si competenta medicilor de familie desi ar putea sa o faca, pe baza de dovezi.
    Si atunci ma întreb eu cine si de ce se teme de medicii scolari?!

  4. Adriana says:

    Ludwig Medicii scolari au o fisa a postului foarte bine reglementata si sunt medici specialisti si primari la fel ca medicii de familie. Ei nu încurcă deloc pacienții doar ii monitorizează si ii cunosc foarte bine, motiv pentru care uneori medicii de familie incurca pacientii refuzandu-le bilete de trimitere catre alte specialitati. De aceea medicii scolari doresc bilete de trimitere, asa cum au avut foarte multi ani, sa nu plimbe inutil pacientii pe drumuri, intre doi medici cu acelasi nivel de pregatire/competenta.

  5. Adriana says:

    Salagub sunteti gresit informat. Medicii scolari sunt platiti de Ministerul Sanatatii.

  6. Margaret says:

    Adică să se revină la vaccinarea ”pe bandă”, nu? Minunat…
    O minte lucidă a decis ca vaccinările să se facă la MF, adică medicul care cunoaște părinții – antecedentele HC – , care cunoaște și AP și AF ale copilului și care are posibilitatea să examineze cum trebuie copilul.
    Dvs. vreți să ”radeți” toate acestea și să pasați un act medical important, care trebuie efectuat cu multă grijă, în cârca medicului școlar, care chiar nu are informațiile de mai sus și nici posibiitatea să facă ce am spus. Curat murdar, coane Fănică!

  7. salagub says:

    medicii de medicina scolara sunt platiti de catre MINISTERUL INVATAMANTULUI,SI CA ATARE NEAVAND CONTRACTE CU cnass nu pot elibera bilete de trimitere. mai mult m regimul bbt nu permite eliberarea gratuita la cerere, Ma intreb cin e doreste sa determine trecerea medicilor scolari la cnass

  8. ludwig says:

    …trebuie foarte bine reglementata “fisa postului” atat a medicului scolar cat si a medicului de medicina muncii …din experienta personala mai mult incurca decat descurca pacientii trimitandu-i mai mult fara rost producand exces inutil de servicii medicale …

  9. Dr Rodica Sarb says:

    Ar putea sa si vaccineze. Era mult mai mare procentul de copii vaccinati, cand acest lucru se facea in colectivitati.

  10. Lucia radu says:

    Am dori sa fim si cei din provincie in structura spitalului ,ca sa fim si noi sprijinite .Primăriile nu inteleg munca noastră .

  11. Moraru says:

    O idiotenie iar încearcă unii sa fsca liste de pacienti 0-18 ani si să preia atributiile mf. In situatii de urgenta poate chema ambulanta (n.b. daca este in program) in restul situațiilor dirijeza pacientul catre mf!Care mai este justificarea existenței medicinei de familie? Doar exsta ,pt cei peste 18 ani Google!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: