Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

14/06/2021
Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/situatiile-in-care-ema-nu-recomanda-administrarea-vaccinului-anti-covid-19-astrazeneca/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat, la finalul saptamanii trecute, ca nu recomanda utilizarea vaccinului anti-Covid-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afectiune sangvina rara si ca va analiza cazurile de inflamatii cardiace semnalate dupa administrarea tuturor serurilor create impotriva noului coronavirus, informeaza Reuters si Agerpres.

Comitetul pentru siguranta vaccinurilor din cadrul EMA a anuntat intr-un raport al sau de evaluare ca sindromul de permeabilitate capilara trebuie sa fie adaugat in calitate de nou efect secundar in prospectul vaccinului AstraZeneca.

Acest sindrom este o afectiune care face sangele sa se scurga din capilare in muschi si cavitatile corporale, fiind caracterizata prin inflamarea zonei afectate si scaderea presiunii sangvine.

Potrivit surselor citate, EMA a inceput sa analizeze aceste cazuri in aprilie.

Luna trecuta, EMA a decis sa nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afectiuni care cauzeaza cheaguri sangvine.

Totodata, EMA a anuntat ca isi va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardita si pericardita semnalate dupa administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna si Johnson & Johnson.

De asemenea, Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat ca ar trebui sa se evite administrarea vaccinului AstraZeneca si in cazul persoanelor de peste 60 de ani, pe fondul temerilor legate de aparitia unor cazuri rare de tromboze.

Etichete: vaccin astrazeneca, efecte vaccin astrazeneca, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: