Sondaj: dotarea cantitativa vs dotarea calitativa

21/09/2018

Sondaj: dotarea cantitativa vs dotarea calitativa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-5704-dintre-profesionistii-in-sanatate-cred-ca-dotarea-cantitativa-este-suficienta-pentru-performanta-medicala-5974-au-in-vedere-dotarea-calitativa/

57,04% dintre profesionistii in sanatate cred ca dotarea cantitativa este suficienta pentru performanta medicala; 59,74% au in vedere dotarea calitativa


Peste 61% dintre respondenti considera ca satisfactia pacientilor s-a imbunatatit dupa acreditarea spitalului.

61,48% dintre respondentii unui studiu realizat de catre Autoritatea Nationale de Management al Calitatii in Sanatate considera ca dupa acreditarea spitalului in care lucreaza, satisfactia pacientilor fata de serviciile medicale s-a imbunatatit in mare si foarte mare masura, iar 61,24% s-au referit la calitatea serviciilor medicale/actului medical, realateaza Agerpres.

Diversificarea surselor de finantare este vazuta in masura mare si foarte mare de 69,42% dintre respondenti ca o masura utila pentru imbunatatirea serviciilor medicale, definirea pachetului unic de servicii a fost mentionata de 52,71%, iar introducerea unor standarde nationale de cost/calitate pentru bunuri si servicii medicale contractate – de 52,73%.

Totodata, respondentii au raspuns ca dupa acreditarea spitalului s-a pus in mare si foarte mare masura accent pe respectarea procedurilor (80,9%), alocarea resurselor necesare pentru cresterea calitatii actului medical (67,63%), dezvoltarea unei strategii clare pentru imbunatatirea calitatii (67,48%).

Dupa acreditarea spitalului, angajatii au fost implicati in masura mare si foarte mare in implementarea unor masuri pentru cresterea calitatii (60,45%), monitorizarea feedback-ului primit de la pacienti cu privire la calitatea actului medical din spital (65,15%), mai arata sursa citata.

41,96% dintre respondenti cred ca rezultatele acreditarii vor determina pacientii sa mearga la spitalele cel mai bine clasate, 52,12% cred ca vor merge, ca si pana acum, la spitalul cel mai apropiat, 43,05% ca vor intreba medicul specialist pentru o recomandare, iar 8,48% ca vor intreba asociatiile de pacienti.

Doar 34,76% considera ca nivelul calitatii serviciilor medicale certificat prin acreditarea spitalului va influenta medicii de familie in orientarea pacientilor.

Potrivit rezultatelor cercetarii, 27,85% dintre profesionistii respondenti considera ca timpul le permite sa acorde asistenta medicala fiecarui pacient internat in mica si foarte mica masura, iar 34,65% in mare si foarte mare masura.

Medicii cer sprijinul altor medici cand au cazuri dificile (96,6%), mai relateaza Agerpres.

Cercetarea mai arata ca un procentaj de 57,04% dintre profesionisti cred in mare si foarte mare masura ca dotarea cantitativa este suficienta pentru performanta medicala, iar 59,74% au in vedere dotarea calitativa.

Sondajul a fost realizata in randul spitalelor in perioada 1 august – 15 septembrie 2018 de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate. La chestionarul aplicat online au raspuns 5.403 persoane, dintre care 1.411 medici si 3.992 asistenti medicali.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: