Specialisti de renume mondial la Congresul Neurodiab 2014
Specialisti de renume mondial la Congresul Neurodiab 2014
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialisti-de-renume-mondial-la-congresul-neurodiab-2014/
In perioada 16-18 octombrie 2014, la Bucuresti va avea loc Congresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic, eveniment la care vor lua parte si specialisti de seama de peste hotare, de la centre universitare si medicale de prestigiu precum Harvard, Universitatea Michigan sau Universitatea Dusseldorf din Germania.
Riscul de amputatii ale membrelor inferioare poate fi prevenit
Conform specialistilor, in neuropatia diabetica membrele inferioare sunt cele mai afectate parti ale corpului, iar statisticile arata ca persoanele cu diabet zaharat prezinta un risc de amputatii de 25 de ori mai mare.
Medicii spun, ca din fericire, acest risc riscul poate fi prevenit prin ingrijire si tratament corespunzator.
Astfel, Congresul Neurodiab din 2014, are drept scop imbunatatirea educatiei medicale in acest sens.
Temele care se vor aborda in cadrul lucrarilor conferintei care va dura 3 zile, vor subilina inca odata nevoia unei abordari multidisciplinare in neuropatia diabetica.
„Editia din acest an a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic este dedicata analizei in profunzime a celor mai actuale teme legate de aceste patologii. Bineinteles, accentul va fi pus in special pe cercetarea stiintifica si practica clinica. In 2014 vom continua ceea ce am inceput anul trecut, si anume sa incurajam schimbul de experienta atat in timpul dezbaterilor interactive, cat si in pauzele dintre sesiunile stiintifice. De ce? Pentru ca informarea permanenta este cheia formarii noastre profesionale, in beneficiul pacientilor nostri”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.
Cele mai noi tehnici din lume si specialisti de peste ocean
Congresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic va cuprinde cele mai noi tehnici de diagnosticare din lume, ateliere de prezentare din domeniul microscopiei confocale de cornee si a sistemelor de analiza cardiovasculara si neuropatie autonoma,dar si multe alte activitati si dezbateri interactive.
Printre specialistii de renume mondial invitati sa participe la acest eveniment, mentionam: prof. dr. Roy Freeman (Universitea Harvard, SUA), prof. dr. Aaron Vinik si prof. dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. dr. Dan Ziegler (Universitatea Dusseldorf, Germania), prof. dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. dr. Rodica Pop Busui (Universitatea Michigan, SUA), dr. Alin Stirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude (Universitatea Manchester, Anglia), dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia) si dr. Vilma Urbancic (Universitatea Liubliana, Slovenia).
Conform studiului PREDATORR, realizat anul acesta, arata ca aproape 2 milioane de romani au diabet, ceea ce inseamna o rata de 11, 6 % din populatie.
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii