Studentii medicinisti cauta solutii inovatoare pentru echipamentele de protectie ale medicilor
Studentii medicinisti cauta solutii inovatoare pentru echipamentele de protectie ale medicilor
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studentii-medicinisti-cauta-solutii-inovatoare-pentru-echipamentele-de-protectie-ale-medicilor/
In contextul epidemiologic actual, in care comunitatea medicala romaneasca se confrunta cu o situatie dificila in ceea ce priveste procurarea de echipamente de protectie impotriva infectarii cu COVID 19, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti prin Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti anuntat ca doreste sa sprijine comunitatea academica prin solutii inovatoare pentru posibilele probleme ce se prevad in sistem.
S-a anuntat prima initiativa pornita de catre Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti impreuna cu un consortiu de organizatii de tineri inventatori romani de la Nod Makerspace, Clarkvision si THE PLOT, care isi propun sa realizeze alternative pentru echipamentul de protectie medical, si anume viziere de protectie confectionate din plastic PET.
“Ca studenti la medicina, este datoria noastra sa fim parte si sa sustinem initiativele care pot spijini eforturile nationale impotriva COVID-19. Vizierele PET sau ochelarii printati 3D sunt cel mai bun exemplu de mobilizare de tineret pentru o solutie rapida si concreta de protectie a pacientilor si personalului medical. Incurajam societatea civila sa sustina aceasta initiativa non-profit si voluntarii SSMB vor lucra alaturi de echipa de productie pentru a se asigura ca un numar cat mai mare de profesionisti beneficiaza de viziere”, a declarat presedintele SSMB Rares-Bogdan Baloi, student la medicina in cadrul UMFCD, potrivit unui comunicat de presa.
“Pana in acest moment am primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulantieri, farmacisti, personal DSU sau jandarmi care se afla in prima linie de actiune iar cifrele cresc gradual. Astfel, am prototipat o viziera de protectie a fetei pentru medici a carei durata de fabricare este foarte mica si din materiale care sunt mai usor de procurat. Stim ca produsul exista si nu ne dorim sa il reinventam, ci sa adresam o nevoie. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera conceputa de noi va fi gratuita si disponibila in masura posibilitatilor de productie”, sustine Vlad Macelaru, initiator si reprezentant al Echipei Viziere.ro
O a doua initiativa a fost cea venita impreuna cu Asociatia Medicala Romana de Biomodelare 3D care pune la dispozitie echipamente ce constau in viziere si ochelari de protectie impotriva infectarii cu COVID 19, echipamente ce sunt realizate prin tehnologia printarii 3D si contin materiale plastice de diverse tipuri (PTEG, PLA, ABS Medical, etc).
Potrivit producatorului, AMRB3D, chiar daca nu sunt inca omologate, aceste echipamente pot sustine, in proportie de 100%, aceleasi functii de protectie detinute de catre vizierele si ochelarii clasice.
“In prezent sectorul medical trece prin momente foarte dificile. Odata cu cresterea numarului de persoane infectate, este posibil sa se ajunga in unele spitale la epuizarea stocurilor de echipamente de protectie din dotare. Tocmai de aceea consider ca aceasta initiativa este foarte buna si s-ar putea ca aceste echipamente, desi nu sunt omologate, sa fie foarte utile in acel moment. Este foarte important sa asiguram protectia personalului medical pentru a asigura implicit tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19 si pentru a putea lupta eficient cu acest virus. Invit spitalele si institutele afiliate UMFCD Bucuresti sa ne scrie la adresa de email echipamente.protectie@umfcd.ro daca isi vor epuiza stocurile si vor avea nevoie de astfel de echipamente. Acestea vor fi furnizate in regim gratuit in limita stocurilor disponibile”, a declarat si rectorul UMF Carol Davila, Prof. Dr. Viorel Jinga, potrivit comunicatului mentionat.
Etichete: echipamente de protectie coronavirus, echipamente medici, viziere de protectie, studenti UMF Carol Davila
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii