Studiu: Alimentele bogate in seleniu inhiba stresul oxidativ in cazul pacientilor cu Alzheimer
Studiu: Alimentele bogate in seleniu inhiba stresul oxidativ in cazul pacientilor cu Alzheimer
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-alimentele-bogate-in-seleniu-inhiba-stresul-oxidativ-in-cazul-pacientilor-cu-alzheimer/
Cercetatorii chinezi au prezentat recent dovezi care arata ca un consum de alimente si ingrediente bogate in seleniu ar putea sa imbunatateasca starea de sanatate a persoanelor bolnave de Alzheimer, relateaza Xinhua.
Rezultatele studiului realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Stiinte din Guangdong au fost publicate in revista “Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.
Potrivit acestuia, alimentele cu un continut mare de seleniu pot inhiba inflamatia si stresul oxidativ, aratand astfel potentialul unei noi strategii alimentare pentru pacientii cu Alzheimer, relateaza si Agerpres.
Alzheimer este o boala neurologica caracterizata prin pierderea memoriei si scaderea capacitatii de invatare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activitati zilnice si poate inrautati calitatea vietii. Exista un interes tot mai mare pentru alimentele bogate in seleniu in studiul Alzheimer.
O echipa formata din cercetatori de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Stiinte din Guangdong si din alte institutii a propus un potential mecanism de interventie cu alimente bogate in seleniu pentru ameliorarea starii de sanatate a persoanelor afectate de aceasta boala.
Etichete: alimente bogate in seleniu, alzheimer, studiu alzheimer, beneficii seleniu
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii