Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2
Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-consumul-de-probiotice-omega-3-si-vitamina-d-asociat-unui-risc-mai-scazut-de-infectie-cu-sars-cov-2/
Administrarea de probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectarii cu SARS-CoV-2, mai ales in randul femeilor, potrivit revistei British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), citata de EFE.
In schimb, suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scadere a riscului de COVID-19, potrivit studiului publicat de revista medicala britanica, relateza si Agerpres.
De la declansarea pandemiei in 2020, potrivit expertilor de la Imperial College din Londra, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita si a trata COVID-19.
Pentru a stabili o legatura, cercetatorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicatiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla daca cei care luau suplimente au fost mai putin expusi contractarii acestei boli infectioase.
Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat informatiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicatiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulata a suplimentelor dietetice in lunile mai, iunie si iulie 2020 (primul val al pandemiei) si la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.
Intre lunile mai si iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat in mod regulat suplimente dietetice, in timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre acestia erau femei. In total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, in timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.
Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2, mai precizeaza sursele citate.
Analizand date precum varsta, sexul si greutatea, cercetatorii au constatat ca protectia oferita de probiotice, Omega-3, multivitamine si vitamina D a fost observata mai ales la femei, indiferent de varsta sau de greutate, insa nu la fel de clar si in cazul barbatilor.
Etichete: consumul de suplimente, scadere risc infectie sars-cov-2, vitamina d
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii