Studiu: Medicamentul care ar putea distruge tumorile canceroase solide

02/08/2023
Studiu: Medicamentul care ar putea distruge tumorile canceroase solide

Studiu: Medicamentul care ar putea distruge tumorile canceroase solide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-medicamentul-care-ar-putea-distruge-tumorile-canceroase-solide/

Oamenii de stiinta au dezvoltat un medicament care, potrivit rezultatelor studiilor preclinice, ar avea capacitatea de a distruge tumorile canceroase solide, lasand neafectate celulele sanatoase, relateaza DPA/PA Media.

Cercetatorii de la centrul City of Hope, una dintre cele mai mari organizatii de cercetare si tratament oncologic din Statele Unite, au publicat un studiu in care sunt detaliate rezultatele preliminare ale testelor efectuate asupra AOH1996, supranumita “pastila care ucide cancerul”, scrie si Agerpres.

Medicamentul vizeaza o varianta canceroasa a PCNA (proliferating cell nuclear antigen), o proteina care, in forma sa afectata de mutatii, detine un rol critic in replicarea ADN-ului si repararea tuturor tumorilor in expansiune, a indicat City of Hope.

Linda Malkas de la departamentul de diagnostic molecular si terapie experimentala al centrului oncologic din California, a lucrat la acest medicament in ultimii 20 de ani.

“PCNA este ca un terminal aerian important, cu mai multe porti pentru avioane. Datele sugereaza ca PCNA este modificat in mod unic in celulele canceroase, iar acest lucru ne-a permis sa concepem un medicament care sa vizeze doar forma PCNA din celulele canceroase. Pastila noastra care ucide cancerul este ca o furtuna de zapada ce inchide un hub aerian important, suspendand toate zborurile, care nu mai pot intra sau iesi, dar numai ale avioanelor purtatoare de celule canceroase”, a declarat Malkas, potrivit surselor citate.

Prima faza a unui studiu clinic realizat pe subiecti umani este in curs de desfasurare.

Medicamentul s-a dovedit eficient in tratarea celulelor derivate din cancerul san, de prostata, cerebral, ovarian, de col uterin, de piele si pulmonar. Conform centrului de cercetare, medicamentul a fost testat in peste 70 de culturi celulare canceroase si s-a dovedit ca ucide selectiv celulele canceroase prin perturbarea ciclului normal de diviziune celulara.

Etichete: medicamente cancer, tumori solide, tratament cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: