Studiu: O dieta echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului

29/04/2024
Studiu: O dieta echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului

Studiu: O dieta echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-o-dieta-echilibrata-este-asociata-cu-o-mai-buna-sanatate-a-creierului/

O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat de DPA/PA Media.

Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare nu influenteaza doar sanatatea fizica, ci au un impact si asupra sanatatii creierului, relateaza si Agerpres.

O dieta echilibrata – care a inclus o cantitate echilibrata de legume, fructe, cereale, nuci, seminte, leguminoase, lactate, oua si peste in cantitati moderate – a fost asociata cu o sanatate mintala mai buna.

Potrivit constatarilor, o alimentatie echilibrata a fost, de asemenea, asociata cu functii cognitive superioare si chiar cu o cantitate mai mare de materie cenusie in creier – care influenteaza inteligenta – prin comparatie cu persoanele care urmeaza o dieta mai putin variata.

Autorul principal al studiului, profesorul Jianfeng Feng de la Universitatea Warwick din Anglia, a subliniat importanta adoptarii de timpuriu in viata a unor preferinte alimentare sanatoase.

“Adoptarea unei diete sanatoase si echilibrate de la o varsta frageda este cruciala pentru o crestere sanatoasa. Pentru a o favoriza, atat familia, cat si scoala ar trebui sa ofere o gama diversa de mese hranitoare si sa cultive un mediu care sa sustina sanatatea fizica si mintala”, a declarat cercetatorul, potrivit surselor citate.

Studiul, publicat in Nature Mental Health, sugereaza de asemenea necesitatea unei modificari treptate ale alimentatiei, in special in cazul persoanelor obisnuite cu alimente gustoase, insa cu deficit nutritional.

Prin reducerea treptata a aportului de zahar si de grasimi oamenii pot observa ca reusesc sa faca in mod natural tranzitia catre alimente mai sanatoase, au mai notat cercetatorii.

Expertii au indicat, de asemenea, ca factorii genetici pot contribui la asocierea dintre alimentatie si sanatatea creierului.

Etichete: buna sanatate a creierului, bunastare mintala, dieta echilibrata, alimentatie sanatoasa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: