Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale si monitorizarea utilizarii antibioticelor si antibiotico-rezistenta
Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale si monitorizarea utilizarii antibioticelor si antibiotico-rezistenta
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/supravegherea-si-controlul-infectiilor-nosocomiale-si-monitorizarea-utilizarii-antibioticelor-si-antibiotico-rezistenta/
Intre 80-100 de specialisti din domeniul sanatatii sunt asteptati sa se reuneasca miercuri, 1 iulie 2015, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, cu prilejul Conferintei Regionale “Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale, monitorizarea utilizarii antibioticelor si antibiotico-rezistenta”.
 Infectiile nosocomiale si rezistenta la antibiotice sunt doua dintre temele principale, din domeniul sanatatii publice, inscrise pe agenda Comisiei Europene.
Conferinta Regionala de la Cluj-Napoca este o initiativa solida de semnalare a problemelor de sanatate ce pot aparea, ca urmare a infectiilor nosocomiale, si pentru promovarea metodelor de prevenire a acestora.
In plus, in cadrul evenimentului, se va mai discuta si despre modul de monitorizare a utilizarii antibioticelor, cat si despre urmarile cresterii rezistentei la antibiotice.
Conferinta se adreseaza atat medicilor specialisti in epidemiologie, microbiologie, igiena, sanatate publica sau boli infectioase, cat si managerilor de spitale, directorilor medicali si directorilor de ingrijiri.
Infectiile nosocomiale fac parte dintr-un concept mai larg al infectiilor asociate asistentei medicale iar cresterea rezistentei bacteriilor la antibiotice poate amplifica numarul si gravitatea acestora.
Infectiile nosocomiale reprezinta toate acele tipuri de infectii care pot sa apara pe perioada internarii unui pacient in spital, nefiind nici macar in perioada de incubatie, in momentul in care pacientul se prezinta la spital.
O infectie nosocomiala poate fi declansata de conditiile de igiena precara dintr-un spital, sterilizare, manevre sau ingrijiri medicale nepotrivite.
In sesiunile de discutii de pe parcursul intregii zile de desfasurare a Conferintei Regionale, vor fi abordate teme precum: etiologia, clinica, epidemiologia si managementul preventiv al infectiilor nosocomiale, factorii de diseminare a infectiilor de spital, procedurile de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale, supravegherea infectiilor nosocomiale in Romania si altele.
Evenimentul se va desfasura intre orele 09:00 – 18:00, in Amfiteatrul de la etajul 1, al Universitatii (strada Gheorge Marinescu nr. 23, Cluj-Napoca).
0 Comentarii