TESTIMONIAL | Necesitatea screening-ului activ prin probe respiratorii
TESTIMONIAL | Necesitatea screening-ului activ prin probe respiratorii
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testimonial-%e2%80%9cnotiunile-legate-de-necesitatea-screening-ului-activ-prin-probe-respiratorii-la-pacientii-cu-risc-vor-demasca-multe-dintre-cazurile-subdiagnosticate%e2%80%9d/
“Notiunile legate de necesitatea screening-ului activ prin probe respiratorii la pacientii cu risc vor demasca multe dintre cazurile subdiagnosticate”
Un alt absolvent al cursurilor disponibile pe portalul www.formaremedicala.ro, medic specialist in Medicina Familiei, a avut amabilitatea de a ne impartasi opinia despre portal si despre experienta educationala presupusa de acesta.
1. Ce parere aveti despre e-learning ca modalitate de perfectionare a competentelor profesionale medicale?
Este o modalitate facila si la indemana oricarui medic de familie, mai ales de cand conexiunea la internet a devenit parte a dotarii obligatorii a cabinetelor. In plus, aceasta modalitate asigura confortul alegerii orelor de instruire dupa bunul plac al beneficiarului, precum si selectia temelor abordate.
2. Ce alte metode de invatare continua cunoasteti/ ati urmat?
De-a lungul timpului, am incercat mai multe variante de invatare continua, dar in ultima perioada m-am axat pe variantele online de educatie continua. Astfel, m-am abonat la pagini de profil, precum EMCB de la Colegiul Medicilor Bucuresti si e-medicine.
3. Informatiile dobandite in cursul pe care l-ati absolvit v-au folosit ca punct de plecare in identificarea si rezolvarea unui caz clinic? Povestiti-ne pe scurt despre acesta.
Pana in acest moment, nu. In schimb, notiunile legate de necesitatea screening-ului activ prin probe respiratorii la pacientii cu risc vor demasca cu siguranta o proportie importanta din cazurile subdiagnosticate.
4. Comparativ cu alte cursuri pe care le-ati urmat, cum ati descrie cursurile din cadrul formaremedicala.ro?
Ca si beneficiu educational, cursurile de pe acesata platforma ofera un nivel cu siguranta cel putin satisfacator (net superior altor cursuri). Pe de alta parte, forma coerenta, atractiva si concisa de prezentare a informatiilor te face sa revii pe platforma si sa treci la parcurgerea urmatoarei lectii disponibile.
5. Care considerati ca sunt avantajele oferite de metoda e-learning folosita in cadrul formaremedicala.ro?
Accesibilitatea, comoditatea pentru cursant, actualitatea stiintifica si, nu in ultimul rand, modalitatea interactiva de prezentare – acestea sunt avantajele portalului formaremedicala.ro. In plus, pentru ca medicina de familie este o specialitate foarte vasta (mai vasta decat ar putea parea la prima vedere), consider ca acest portal vine in intampinarea unei nevoi acute a medicului de familie, aceea de a fi in continuu informat. In acest fel, este onorata si increderea investita de pacient in medicul sau.
6. Considerati ca informatiile din cursurile de pe formaremedicala.ro va vor ajuta in munca de zi cu zi cu pacientii?
Cred ca da si sper sa pot aplica regulile de buna practica pe care aceste cursuri le recomanda. Informatiile cu acuratete nu ne pot fi niciodata de prisos, eu asta consider.
7. Cum vi s-a parut testul final raportat la informatiile continute in curs?
La obiect. Atat timp cat iti insusesti responsabil informatiile parcurse, testul nu are de ce sa reprezinte o provocare. Si cred ca aici cuvantul cheie este ”responsabilitate”, deoarece, in final, iti asumi o responsabilitate in fata unui pacient, aceea de a-i oferi un diagnostic cu acuratete, precum si suport moral si nu numai.
8. Ati intampinat dificultati la navigarea prin cursuri prin site?
Nu, nici nu s-a pus problema unor astfel de dificultati.
9. Ati recomanda colegilor dvs. aceasta platforma? Daca da, care ar fi argumentele pe care le-ati folosi?
Am si facut-o deja, citand toate avantajele pe care le-am enumerat deja anterior (la punctul 5) si anume: accesibilitate, actualitate stiintifica, interactivitate in prezentare.
10. Ce considerati ca ar trebui imbunatatit la aceste cursuri?
Consider ca ar fi indicat sa se permita re-accesarea testului, in cazul celor care au reusit un punctaj satisfacator de la prima incercare, pentru a putea decela cu exactitate informatiile retinute gresit sau omise.
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii