Top 5 aplicatii mobile lansate in 2014 utile pentru medicii de familie
Top 5 aplicatii mobile lansate in 2014 utile pentru medicii de familie
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/top-5-aplicatii-mobile-lansate-2014-utile-pentru-medicii-de-familie/
Anul 2014 a venit cu o serie de inovatii si dispozitive electronice in masura sa ajute medicii in diagnosticarea mai rapida a diferitelor afectiuni. De la cursurile online, la evizitele care sunt preconizate intr-un numar considerabil mai mare in 2014, aplicatiile pentru mobile au luat amploare in ultimul timp.
Aplicatiile mobile lansate in 2014, precizate si de imedical.apps.com, acopera o arie larga de diagnostic a afectiunilor, de la cele oftalmologice la cele neurologice.
Aplicatie pentru diagnosticarea afectiunilor oculare
Aplicatia “Eye emergency Manual” este considerata utila nu doar in cazul departamentelor de urgenta, ci si in cabinetele medicilor de familie pentru incadrarea unei afectiuni oculare intr-o categorie de risc.
Aplicatia propune trei algoritmi de incadrare a diagnosticului: trauma, ochi rosu, pierderea subita a vederii.
Odata cu introducerea datelor unui pacient si a simptomelor sale, aplicatia va genera anumite masuri si decizii pe care ar trebui sa le ia medicul.
Aplicatia este insotita de numeroase imagini si de simularea anumitor proceduri.
Aplicatie pentru afectiunile neurologice
“Psych On Demand” are peste 20 de tool-uri pentru afectiuni precum ADHD, dementa sau delir. Aceasta aplicatie poate veni in sprijinul medicilor de familie in screeeningul diferitelor afectiuni si a stabilirii simptomelor care pot declansa o afectiune neurologica.
Aplicatia are si posibilitatea generarii unui document Pdf pe care medicul il poate printa cu explicatiile si indrumarile necesare despre afectiune.
Aplicatie pentru diagnosticare rapida
“Quick Medical Diagnosis&Treatment” (QMDT) include referinte la peste 900 de patologii. Informatiile sunt prezentate cu hiperlinkuri si cu distingerea anumitor informatii mai importante.
Aplicatia este adresata medicilor care isi doresc o cantitate mare de informatii disponibila rapid intr-un singur loc.
Aplicatie pentru Neuroradiologie
“Free Neuroradiology Cases” propune cate 10 cazuri pentru fiecare sectiune pe care o dezvolta: Creier, Cap si Gat, Coloana.
Prin aceasta aplicatie, medicul poate avea acces la o descriere complete a cazului si la o abordarea a patologiei.
Aplicatie pentru interpretarea radiografiilor
“Chest X-Ray Training” este adresat atat studentilor la medicina cat si profesionistilor in sanatate. Aplicatie pune la dispozitie peste 100 de cazuri clinice si peste 380 de imagini.
Aplicatia ofera nu doar informatii de baza, ci si amanuntite pe care le-ar putea folosi un medic cu experienta.
Anul acesta, in premiera pentru medicii de familie din Romania, FormareMedicala a lansat prima aplicatie disponibila pe telefoanele Android prin care medicii de familie pot fi la curent cu toate noutatile, cursurile si stirile disponibile pe platforma www.formaremedicala.ro.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii