Tot mai multi medici aleg calea strainatatii. Aproape 1000 de doctori au cerut “acte de plecare” in 3 luni

25/05/2015
Tot mai multi medici aleg calea strainatatii. Aproape 1000 de doctori au cerut “acte de plecare” in 3 luni

Tot mai multi medici aleg calea strainatatii. Aproape 1000 de doctori au cerut “acte de plecare” in 3 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tot-mai-multi-medici-aleg-calea-strainatatii-aproape-1000-de-doctori-au-cerut-acte-de-plecare-in-3-luni/

Medicii au nevoie sa gaseasca un sens in munca lorConform datelor oferite de reprezentantii Colegiului Medicilor, aproximativ 1000 de medici au solicitat in primele trei luni ale anului eliberarea de certificate pentru a putea lucra in strainatate

Secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, Viorel Radulescu, a declarat ca migratia medicilor romani este determinata de activitatea corpului medical, de salarizare, de lipsa de perspectiva a tinerilor, de pozitia medicului in societate, dar si pentru ca s-a produs “o bulversare a relatiei medic-pacient”.

Astfel, in primele trei luni ale lui 2015 nu mai putin de 970 de medici au solicitat certificate de la Colegiul Medicilor din Romania pentru a putea profesa in alte tari.

Tot el a precizat ca ultima gaselnita este ca specializarea in medicina de familie sa fie de cinci ani, fata de trei, cat este in prezent.

“La ora asta suntem bulversati in medicina de familie cu acest card, care este iarasi o creatie a autoritatilor si facuta nu neaparat sa imbunatateasca starea lucrurilor in sistem, ci explicit sa dovedeasca frauda in sistem. In loc sa fie un factor de imbunatatire a activitatii, asa cum merge sistemul cardului de sanatate si sistemul electronic SIU este de fapt o piedica in derularea activitatii, pacientii sunt total nemultumiti, pentru ca timpul de asteptare este mult mai mare decat inainte, validarea serviciilor nu se face la timp si esti obligat sa iei laptop-ul acasa si in 72 de ore sa le validezi, pentru ca altfel nu primesti banii”, a declarat secretarul general al CMR, conform gandul.info.

Medicii de familie trebuie sa acorde 42 de consultatii la domiciliu, insa acestea nu pot fi raportate daca la locuinta pacientului nu exista internet.

Radulescu mai spune ca timpul alocat actului medical s-a diminuat la jumatate in conditiile in care se inregistreaza probleme administrative legate de utilizarea cardului.

Astfel, potrivit lui, si aceste probleme contribuie la tendinta de migrare a medicilor din Romania.

 

1 Comentarii

  1. Ella says:

    Medicii romani au fost scolarizati cu banii statului roman, adica ai nostri si pleaca fara nicio restrictie unde doresc, lasandu-ne pe noi cei care am contribuit la formarea lor – @ neasistati@ . ce guvern din lumea asta mai actioneaza intr-un grad de ignoranta asemanator. Cum s-ar incadra in termeni juridici aceasta atitudine?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: