Vitamina A reduce cu 24% mortalitatea la copiii din tarile in curs de dezvoltare

30/08/2011

Vitamina A reduce cu 24% mortalitatea la copiii din tarile in curs de dezvoltare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vitamina-a-reduce-cu-24-mortalitatea-la-copiii-din-tarile-in-curs-de-dezvoltare/

Copiii care provin din tarile in curs de dezvoltare ar trebui sa primeasca suplimente de vitamina A, menite sa previna imbolnavirile si decesele timpurii, anunta Medical News Today. Cercetatorii sustin ca necesitatea suplimentarii dietei cu vitamina A are la baza o documentare riguroasa.

Carentele de vitamina A duc, potrivit oamenilor de stiinta, la aparitia unor infectii precum diaree si pojar, dar si la orbire. Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca la nivel mondial 190 de milioane de copiii aflati sub varsta de cinci ani risca sa sufere de carente ale vitaminei A.
Cu toate acestea, chiar daca sunt depuse eforturi pe scara larga pentru a oferi vitaminele de o importanta vitala pentru copii, programul nu ajunge la toti cei care ar putea beneficia de el.

Cercetatorii din Marea Britanie si din Pakistan au decis, asadar, sa analizeze rezultatele celor 43 de trialuri clinice de suplimentare cu vitamina A. Studiul a implicat peste 200.000 de copii cu varstele cuprinse intre 6 luni si 5 ani.

Administrarea vitaminei A reduce mortalitatea cu 24% la copii

In urma analizei s-a observat ca administrarea vitaminei A a redus mortalitatea cu 24% in cazul copiilor aflati in tarile in curs de dezvoltare si in tarile din lumea a treia. De asemenea, oamenii de stiinta au constatat ca vitamina A previne pojarul, diareea si problemele de vedere, inclusiv orbirea.

Conform cercetatorilor, o rata redusa a mortalitatii cu 24% la 190 de milioane de copii care sufera de deficit de vitamina A ar duce la salvarea a peste 600.000 de vieti. Pe baza acestor rezultate, oamenii de stiinta pledeaza pentru suplimentarea zonelor de risc cu vitamina A.

Viziunea cercetatorilor care au condus acest studiu a fost impartasita de doi experti ai Harvard Medical School of Public Health intr-un editorial, unde se afirma ca “efortul ar trebui sa se concentreze asupra identificarii unor modalitati care sa sustina importanta acestei initiative. De asemenea, perfectionarea ei este necesara pentru a maximiza numarul de vieti salvate”.

 
Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: