Voluntarii de la Ambulanta | Oameni care muncesc benevol alaturi de echipajele medicale

03/09/2019
Voluntarii de la Ambulanta | Oameni care muncesc benevol alaturi de echipajele medicale

Voluntarii de la Ambulanta | Oameni care muncesc benevol alaturi de echipajele medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voluntarii-de-la-ambulanta-oameni-care-muncesc-benevol-alaturi-de-echipajele-medicale/

Peste o suta de persoane lucreaza ca voluntari la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Bistrita-Nasaud. Oamenii lucreaza si cate 12 ore cot la cot cu echipajele medicale.

In prezent, unitatea este deservita de opt medici, dintre care doi cu contracte suspendate pe perioada cat detin functii de conducere si 54 de asistenti medicali.

“Avem 106 voluntari. Ca sa poata fi voluntari, trebuie sa aiba in primul rand curs de Crucea Rosie, ca sa vorbim aceeasi limba cand ii cursam noi, dupa care, de obicei in ianuarie, februarie si noiembrie, in fiecare an, facem campanii de recrutare. Campanii de recrutare inseamna anumite cursuri, testare, dupa care intra in activitate cu echipaje. Sunt foarte doriti de catre echipajele operative, pentru ca ii ajuta si sunt, practic, doi ochi si doua maini in plus, ceea ce intr-o situatie de urgenta conteaza foarte mult’, a declarat Annabella Muzsi, managerul SAJ, Bistrita-Nasaud, citata de Agerpres.

Voluntarii de la Ambulanta sunt persoane de toate varstele si din toate categoriile profesionale, care, atunci cand sunt chemati, isi incep ziua de munca la ora 7,00 dimineata si o termina abia dupa 12 ore.

“Sunt absolventi de liceu, de orice fel de liceu, si pedagogic am avut. Sunt oameni care vor sa mearga la postliceala sau sunt deja la postliceala sanitara. Sunt oameni care nu au nicio tangenta cu sistemul de sanatate, sunt ingineri, sunt toate categoriile si toate varstele. Singura restrictie: cel care vine trebuie sa aiba 18 ani impliniti, si aici dezamagim un pic tineretul care, la 16, 17 ani ar dori deja sa vina. Nu ii putem lua minori, pentru ca legislatia muncii prevede pentru minori alt program. Programul este in felul urmator: voluntarul vine dimineata la 7,00, se prezinta in institutie, este alocat unui echipaj si 12 ore face parte din acel echipaj, seful de echipaj raspunzand atat de integritatea, cat si de activitatea si de prezenta voluntarului”, a mai explicat managerul SAJ Bistrita-Nasaud conform sursei citate.

Cei care fac voluntariat pe baza de contract la Ambulanta, adesea se folosesc de aceasta experienta profesionala la viitoarele locuri de munca, in tara sau in strainatate.

Etichete: ambulanta, echipaje ambulante, voluntariat ambulanta, ambulanta bistrita-nasaud

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: