Zilele Institutului Clinic Fundeni – 56 de ani de activitate in slujba pacientului
Zilele Institutului Clinic Fundeni – 56 de ani de activitate in slujba pacientului
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zilele-institutului-clinic-fundeni-56-de-ani-de-activitate-in-slujba-pacientului/
Institutul Clinic Fundeni este o institutie medicala de elita, cu traditie in patologia dificila hepatica, renala, hematologica si digestiva, care pune pacientul pe primul loc in activitatile, cercetarile si initiativele desfasurate.
Fondat in 1959, Institutul Clinic Fundeni este structurat, in prezent pe trei Centre de Excelenta (Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal, Centrul de Hematologie si Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic) si 34 de sectii si laboratoare.
Institutul Clinic Fundeni are opt programe finantate de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti: Oncologie, Leucemii acute, Hemofilie si Talasemie, Radiologie interventionala, Insuficienta hepatica, Scleroza multipla, Recidiva hepatitei cronice, Boli rare. Totodata, unitatea medicala mai desfasoara si patru programe de sanatate finantate de Ministerul Sanatatii, dintre care unul primit in 2015: Actiunea prioritara pentru tratamentul endoscopic al pacientilor critici cu hemoragie digestiva superioara si protezare endoscopica digestiva AP-ENDO.
Zilele Institutului Clinic Fundeni 2015 se vor derula in perioada 30 septembrie – 4 octombrie si marcheaza 56 de ani de activitate sustinuta a unitatii, in sprijinul pacientului. La ceremonia de deschidere a evenimentului (30 septembrie) se va prezenta bilantul activitatii medicale din ultimul an, precum si proiectele de viitor care implica dezvoltarea si imbunatatirea activitatii si expertizei medicale.
“Ca in fiecare an, manifestarile prilejuite de Zilele Institutulului reprezinta un moment care mai adauga pe harta istorica a Institutului Clinic Fundeni inca un an de activitati medicale intense, in centrul carora se afla pacientul. Doar in perioada iunie 2014 – iunie 2015 am acordat ingrijiri unui numar de 121.314 bolnavi, care au beneficiat de spitalizare de zi si continua si s-au realizat 2.881.000 de investigatii de laborator. Experienta specialistilor Institutului Clinic Fundeni se imbunatateste de la an la an, fundamentandu-se pe colaborare, rezultate si profesionalism. Fiecare editie a Zilelor Institutului Clinic Fundeni celebreaza realizarile medicilor si pune in prim-plan pacientul si nevoile acestuia”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Orban, Manager Institutul Clinic Fundeni.
Mai mult decat atat, in ziua de deschidere a evenimentului are loc si o premiera in sistemul public de sanatate din Romania: inaugurarea primului Centru de Informare si Consiliere pentru Pacienti si Apartinatori – InfoCons, integrat intr-un spital de stat din Romania.
Centrul de Informare si Consiliere pentru Pacienti si Apartinatori – InfoCons este un proiect realizat in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons.
„Una dintre marile noastre preocupari este aceea ca, in cadrul Institutului Clinic Fundeni, pacientii sa fie tratati potrivit standardelor europene. Infiintarea primului Centru de Informare si Consiliere pentru Pacienti si Apartinatori – InfoCons este o masura prin care se doreste imbunatatirea comunicarii dintre medici, pacienti si apartinatorii acestora. Centrul are ca obiective informarea, consilierea juridica si psihologica si consultanta gratuita pentru pacienti si apartinatori, in cadrul campaniei <<Si eu sunt pacient european si am drepturi>>. Transparenta si corectitudinea ne ghideaza toate activitatile. Noul centru se va dezvolta pentru respectarea drepturilor si necesitatilor pacientilor, in conformitate cu legislatia nationala si europeana”, a mai explicat conf. univ. dr. Carmen Orban.
In cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2015 vor mai fi organizate sesiuni stiintifice pentru medici si asistenti, sub sloganul „Daruim viata la inaltime”.
Citeste si Premiera: Centru de Informare si Consiliere pentru Pacienti si Apartinatori
Citeste si Transplantul de ficat, o noua sansa la viata
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii