Ziua Nationala a Medicului de Familie
Ziua Nationala a Medicului de Familie
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-nationala-a-medicului-de-familie-2/
Ziua Nationala a Medicului de Familie a fost celebrata printr-o Conferinta grandioasa ce a adunat atat medici de familie cat si de alte specialitati in Aula Universitatii Transilvania din Brasov, avand ca obiectiv principal, dobandirea competentelor specifice viitorului medic de familie.
Momentul esential al acestei manifestari a fost lansarea oficiala a noului curriculum de rezidentiat in medicina familiei, adaptat prelungirii duratei de pregatire de la trei la patru ani. Dezbaterea dedicata acestui subiect a pus in lumina noile reglementari privind efectuarea stagiilor, module noi, modulele clasice refacute, o noua viziune asupra specialitatii noastre.
Conferinta Nationala „Ziua Medicului de Familie – Competente esentiale in practica medicului de familie”, s-a desfasurat in perioada 6-9 iulie 2017 la Brasov, inregistrand un numar generos de 600 de participanti, cu invitati de seama, deopotriva medici de familie, lectori din Grupurile de Lucru ale Societatii Nationale de Medicina Familiei, care au imbogatit cunostiintele participantilor cu teme legate de cardiologie, gastroenterologie, vaccinologie, boli respiratorii, sanatate mintala, modele de practica in medicina familiei, sanatatea copilului.
Conferinta Nationala Ziua Medicului de Familiea fost realizata de catre Asociatia Medicilor de Familie din Brasov cu sprijinul Societatii Nationale de Medicina Familiei, in parteneriat cu Universitatea Transilvania de Brasov.
Temele acestei Conferinte au abordat aspecte ce tin de comunicarea cu pacientul, aspecte deontologice, etice sau legislative, aspecte ale sanatatii publice sau comunitare dar mai ales, aspectele clinice ale practicii medicului de familie. Pentru toate acestea, prezenta cadrelor didactice ale Facultatii de Medicina Brasov dar si ale altor universitati de medicina din tara, a fost semnificativa.
In paralel cu desfasurarea sesiunilor stiintifice, atelierele de lucru au pus in valoare experientele invitatilor, contribuind astfel, la cresterea gradului de constientizare al problemelor din managementul bolilor.
Biroul de presa al SNMF
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii